Kuchnia amerykańska jest obecna w polskiej kulturze głównie dzięki fast foodom. Spośród innych kuchni świata wyróżnia ją połączenie stylów kuchni europejskiej, azjatyckiej, afrykańskiej oraz rdzennej, reprezentowanej przez Indian. Niektóre potrawy kojarzące się obecnie z Ameryką Północną mogły wywodzić się z kultur innych narodów, lecz na tyle zostały zmodyfikowane, że jedząc hot-doga nikt nie pomyśli, że pochodzi z Niemiec. Te i inne specjały, będą mogli skosztować wszyscy, którzy w dniach 29-31 marca 2019 roku zawitają do dąbrowskiej galerii Pogoria. Amerykańska mapa smaków jest bardzo bogata. Oprócz tradycyjnych hamburgerów będzie można zasmakować dania prosto z China Town, m.in. tosty grillowane w klimacie USA, frytki made in TEXAS, hot dogi BBQ, a także specjały kuchni Tex-Mex. Piknik czekać będzie w godzinach: piątek: 14.00 – 22.00, sobota: 12.00-22.00 i niedziela: 12.00 - 20.00.
Rozrywka w amerykańskim stylu
To jednak nie koniec atrakcji. Fani filmów z Johnem Wayne’m, będą mogli chociaż na chwilę poczuć się jak na Dzikim Zachodzie. Elektryczny byk rodeo, to kolejna atrakcja pikniku w Pogorii. Każdy będzie mógł wcielić się w rolę bohatera amerykańskiego westernu. Miłośnicy sportu będą mieli wyjątkową sposobność poznać zasady i techniki futbolu amerykańskiego.
- Food trucki zawładnęły sercami klientów Pogorii. Gorąco zapraszamy, na kolejne spotkanie z mobilnymi barami
i restauracjami w ostatnie dni marca. Nasz weekendowy piknik, to świetny pomysł na rodzinne spędzenie czasu. Wszyscy wiedzą, że wspólne posiłki łączą ludzi, a jedzenie na świeżym powietrzu smakuje najlepiej. Będzie aktywnie, aromatycznie - po „amerykańsku”– mówi Ewelina Nowak–Olszowiec, Regional Marketing Manager w Centrum Handlowym Pogoria.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?