Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku 2018: oto dąbrowscy liderzy i ich konkurenci. Finał już blisko! [WYNIKI]

PAS
mat. plebiscytu
Zapraszamy do udziału w plebiscycie DZ – Mistrzowie Smaku 2018. To okazja, by docenić między innymi swoich ulubionych kucharzy, kelnerów, a także restauracje i cukiernie. Prezentujemy dziś aktualne wyniki w Dąbrowie Górniczej.

Pierwszy, powiatowy etap plebiscytu Mistrzowie Smaku potrwa do czwartku, 19 lipca do godz. 22. Zwycięzcy z każdego miasta i powiatu awansują do wojewódzkiego finału zachowując głosy zdobyte w pierwszym, powiatowym etapie głosowania. Głosowanie w wojewódzkim finale rozpocznie się w poniedziałek, 23 lipca i będzie trwać do piątku, 3 sierpnia do godz. 22.

Niezależnie od głosowania w miastach i powiatach, nagrody zostaną przyznane także w wojewódzkich kategoriach plebiscytu. Wyniki głosowania publiczności zdecydują o tym, kto zdobędzie tytuł Barmana Roku. Na lokale gastronomiczne czekają wyróżnienia w kategoriach: Lody Roku, Pizza Roku, Restauracja Wegetariańska Roku, Sushi Roku, Burger Roku, Kebab Roku oraz Kuchnia Regionalna Roku. W plebiscycie zostaną nagrodzeni także producenci pieczywa z naszego województwa.

Restauracja roku 2018

W kategorii Restauracja roku 2018 w plebiscycie Dziennika Zachodniego na czele znajduje się obecnie pizzeria Fresco. Oferowane pizze oraz zapiekanki i sałatki można zjeść na miejscu przy ul. III Powstania Śląskiego albo zamówić do domu. Drugie miejsce w plebiscycie zajmuje na razie restauracja Pałacowa przy ul. Dąbrowskiego, a trzecie miejsce Oberża Żar przy ul. Staszica, która swego czasu gościła u siebie Magdę Gessler.

Kucharz roku 2018

W plebiscycie Dziennika Zachodniego Mistrzowie Smaku 2018 w Dąbrowie Górniczej na prowadzeniu w kategorii kucharz roku zaszła zmiana. Tym razem na prowadzenie wysunął się Tomasz Strzałkowski z Hotelu Shuma. Drugie miejsce zajmuje natomiast wcześniejszy lider Damian Broda. Jest szefem kuchni w restauracji Zagłębie Smaku w dąbrowskim hotelu Holiday Inn. Trzecie miejsce zajmuje natomiast Damian Śpiewak, także pracujący w Hotelu Shuma. Czwarte miejsce na razie dla Norberta Barana z Well Done.

TUTAJ ZNAJDZIECIE PAŃSTWO SZCZEGÓŁY PLEBISCYTU MISTRZOWIE SMAKU I AKTUALNE WYNIKI

Kelner roku 2018

W plebiscycie Dziennika Zachodniego w kategorii Kelner roku 2018 prowadzi nadal Aleksandra Putek, która pracuje w restauracji Pałacowa. Świetnie czuje się w tym miejscu, bo jak podkreśla to zgrany zespół, który doskonale potrafi wyczuć, czego oczekują klienci. - Bardzo lubię kontakt z ludźmi, więc spełniam się w swojej profesji. Cieszy mnie, kiedy nasi goście są zadowoleni zarówno z obsługi, jak i jakości serwowanych przez nas dań - podkreśla Aleksandra Putek. - By zdobyć sobie sympatię klientów na pewno trzeba być osobą sumienną, rzetelną i dobrze zorganizowaną. Właśnie organizacja przyjęć, przeróżnych spotkań napędza mnie do działania. Dziękuję za głosy wsparcia w plebiscycie DZ - dodaje. W tej kategorii plebiscytowej drugie miejsce zajmuje obecnie Damian Góral z restauracji Well Done. Trzecią lokatę zajmuje Mirosław Korzeniecki z zajazdu Kwadrat.

Bar/Jadłodajnia roku 2018

W kategorii Bar/Jadłodajnia roku 2018 na prowadzeniu jest nadal pub Rock Out, który można odwiedzić przy ul. Sobieskiego. Historia pubu sięga 2008 r., a w tym miejscu można się zabawić przy dobrej muzyce od 2016 r. W lutym 2018 r. na nowej scenie zbudowanej z desek starego Rock Outu zawitała legenda polskiego punk rocka - formacja MOSKVA z Gumą na czele. Sztuka ta była koncertem poprzedzającym wielkie otwarcie. - 17 marca na dechach nowej sceny zagrała formacja CETI z Grzegorzem Kupczykiem na czele oraz Cochise z Pawłem Małaszyńskim. To wydarzenie nadało mojemu lokalowi nowe życie - mówi Wojciech Szylkiewicz - Ogryz. - W klubie występują gwiazdy polskiej i zagranicznej sceny muzycznej. Lokal oferuje szeroką gamę napojów alkoholowych i najlepszą pizzę w mieście. Drugie miejsce zajmuje Pub Jedynka, a trzecie Zapiex - kultowe zapiekanki.

Cukiernia/Kawiarnia roku 2018

W kategorii Cukiernia/Kawiarnia roku 2018 prowadzi obecnie Cafe Kamienica, mieszące się przy ul. 3 maja 32. Można tam liczyć nie tylko na miłą, profesjonalną obsługę, ale też pyszną kawę i desery. Drugie miejsce zajmują wspólnie dwa lokale. Pierwszym z nich jest Coffee City, mieszczące się przy ulicy Kościuszki 24. Od dawna zachwyca klientów świetnie serwowanymi kawami i deserami, których pojawia się coraz więcej. Oto opinia klientów: Kawa jakościowo bardzo dobra. Aksamitna, nie jest kwaśna, jest po prostu smaczna. Właściciel emanuje pozytywną energią oraz ma wiedzę na temat tego co podaje. Klimat w lokalu jest przytulny, nowoczesny. Drugie miejsce zajmuje też Cukiernia Cieplak, mająca swoje lokale przy ul. Okrzei, Wojska Polskiego i Warszawskiej. Może poszczycić się produkcją ciast, ciasteczek i tortów bez konserwantów, z naturalnych składników najwyższej jakości. Od ponad 55 lat klienci doceniają smak tradycji oraz sztukę tworzenia wyrobów cukierniczych z największą starannością o każdy szczegół.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dabrowagornicza.naszemiasto.pl Nasze Miasto