Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Włosi mówią, że makaron to ich tradycja, ale przede wszystkim, prawdziwa miłość. Czy makarony rzeczywiście można pokochać? Za to jak łączą prostą formę i nieograniczone możliwości kompozycji smakowych?

Jak najbardziej tak! Śląskie restauracje Pizza Hut przygotowały wyjątkową ofertę dla miłośników makaronów i wszystkich tych, którzy otwarci są na poznawanie nowych smaków, ale… wolą ograniczać wydatki. W promocji "Festiwal makaronów" płacąc tylko raz 24,90 zł za porcję makaronu każdą kolejną otrzymuje się za darmo! Można rozsmakować się bez ograniczeń w oferowanych w Pizza Hut smakach - od klasycznego Spaghetti Pommodoro, przez oryginalną, "zakręconą" Lasagne Neapolitana, po makarony zapiekane w piecu jak Farfalle, o Sero Mio. Do makaronów dodawane są dwa paluchy chlebowe w prezencie!

Oferta obowiązuje w następujących restauracjach Pizza Hut: Katowice, Czeladź, Opole, Rybnik, Częstochowa.

Rozdaliśmy 5 podwójnych zaproszeń do restauracji Pizza Hut o wartości 50 zł każde (ważne do końca roku, do zrealizowania w każdej z restauracji sieci Pizza Hut)!



Aby wygrać jedno z nich, należało podać przepis na ulubioną potrawę z makaronem.

Zaprosznia otrzymują: Edyta Kiełtyka, Ewa Krzyżowska, Joanna Lesiak, Łukasz Filipiak, Sebastian Malarz


Oto nagrodzone przepisy:

Łazanki przysłał Łukasz Filipiak

Moim ulubionym daniem z makaronem, numerem jeden dla mego podniebienia już od dzieciństwa są łazanki. Podwójna, potrójna dokładka to norma kiedy w grę wchodzi moja ulubiona potrawa.

Jest bardzo łatwa w przyrządzeniu co sprawia, że nawet początkujący może odczuwać satysfakcję po jej przygotowaniu. Przedstawiam przepis dla 4osób, idealne danie dla rodziny, na wycieczkę lub imprezę dla znajomych.

Wybieramy odpowiedni makaron (łazankowy, lub wg własnego uznania - 50dag), gotujemy i odstawiamy. Kroimy w kosteczkę cebulę (duża), boczek (40dag) i grzyby (10dag) i wrzucamy je na patelnie, na której smażymy (oliwa), aż do momentu w którym się zarumienią.

Później dodajemy kiszoną kapustę (50dag) (wcześniej opłukaną, pokrojoną), a po 10 minutach dodajemy białą kapustę (1/2 główki) i smażymy kolejne 10 minut. Dodajemy szklankę wody, wina (200ml). Kiedy kapusta będzie prawie miękka należy zdjąć pokrywkę i smażyć, aż ciecz odparuje, stale mieszamy i dodajemy makaron. Doprawiamy wg uznania.

Podajemy ciepłe i aż się uszy będą trząść naszym gościom… Wspomnienia z dzieciństwa wrócą…

Satysfakcja gwarantowana, a brzuszek pełen.

Smacznego!

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!