Talerz i Szklanka nawiązuje do tradycji barów mlecznych, zresztą w nazwie pojawia się bar mleczny, ale działa bez ministerialnej dotacji. Różni się też znacząco od mlecznych barów, jakie pamiętamy wyglądem: wystrój jest prosty, ale nowoczesny. Barowe jest jedzenie.
- Ma być tanio, normalnie i zdrowo. Wszystkie dania przygotowujemy na miejscu, w tym pierogi i makaron - usłyszeliśmy w Talerzu i Szklance.
Tanio jest. Za zupy zapłacimy 4 zł, porcja pierogów - 7 zł, a placki - 8 zł, udko z kurczaka - 6 zł, a kotlet - 9. Za zestaw obiadowy zapłacimy 12 zł, a np. fasolkę po bretońsku - 8 zł. Obiady podawane są od 11 Od 7 do 11 zjemy tu śniadanie, m.in. jajecznicę (od 5 do 6 zł) albo kanapki
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?