MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30...
fot. nensuria/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

FAKT: Produkty light są mniej kaloryczne

Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30 proc. mniej kaloryczna niż ich tradycyjne odpowiedniki. Zazwyczaj osiąga się to przez usunięcie części tłuszczu lub cukrów prostych. Dzięki temu zastąpienie żywności tradycyjnej takimi produktami może zmniejszyć całkowitą kaloryczność jadłospisu.

Zobacz również

Nie tak to miało wyglądać. Kolejna porażka ekipy z Opolszczyzny

Nie tak to miało wyglądać. Kolejna porażka ekipy z Opolszczyzny

21. Półmaraton Hajnowski

21. Półmaraton Hajnowski

Polecamy

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód