DG: poznali gotowanie i gospodarowanie żywnością [FOTO]
Wychowankowie Fundacji Godne Życie mają za sobą dziewięciomiesięczny kurs gospodarowania żywnością. W smaczny sposób mogli nauczyć się przygotowywać zdrowe posiłki i przekonać się o znaczeniu pożywienia w profilaktyce zdrowotnej.
Projekt miał także na celu dożywianie dzieci i młodzieży z Dąbrowy Górniczej ze środowisk potrzebujących wsparcia. W pracowniach gastronomicznych Fundacji Godne Życie dzieci gotowały pyszne potrawy, dzieląc się posiłkiem z innymi wychowankami.
W ramach projektu 19 listopada 2015 r. podopieczni Fundacji Godne Zycie uczestniczyli w wycieczce do Muzeum Chleba w Radzionkowie, poznając historię i ucząc się wypieku tego tradycyjnego pieczywa.
W ramach projektu odbyły się także spotkania z Barbarą Tometczak z Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków, która przeprowadziła warsztaty dotyczące profilaktyki cukrzycy i zdrowego odżywiania.
Projekt współfinansowany był ze środków Fundacji TESCO Dzieciom w ramach programu Pracownia Talentów. Partnerami projektu byli: Miejskie centrum Informacji w Dąbrowie Górniczej, Polskie Stowarzyszenie Diabetyków oddział miejski w Dąbrowie Górniczej, portal dabrowa.pl
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?