6 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/0a/bb/660bf752dfa97_o_large.jpg)
fot. Boy_Anupong/Getty Images
Najgorsze dodatki do kanapki. Te składniki sprawią, że posiłek z pieczywem będzie niezdrowy i tuczący. Czym je zastąpić?
Najgorsze dodatki do kanapki. Żółty ser
Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób z wykorzystaniem fermentacji, wiele rodzajów na rynku to produkty seropodobne i/lub zawierające liczne dodatki do żywności. Warto wystrzegać się zwłaszcza sera topionego i formowanych plasterków sera pakowanych pojedynczo w folię. Lepiej już wybrać prawdziwy ser żółty w mniejszej ilości, bo jest zdrowy, albo ser żółty light, który powstaje naturalnie z odtłuszczonego mleka. Polecane są także chudsze odmiany sera feta czy twarogu. Mało tłuszczu ma wegański „ser” z mleczka sojowego, czyli tofu.