Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 45
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zagrożenie:...
fot. GIS

Nie jedz tego! Sklepy wycofują ten towar. Biedronka, Lidl i IKEA usuwa żywność z toksyczną substancją. Najnowsze ostrzeżenia GIS 24.09.2022

Zagrożenie:
Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany, że firma Herbalife Nutrition rozpoczęła wycofywanie ze sprzedaży określonej poniżej partii batonów proteinowych o smaku waniliowo-migdałowym, ponieważ niewielka ilość batonów o smaku cytrynowym została nieprawidłowo zapakowana jako batony o smaku waniliowo-migdałowym.

Batony o smaku cytrynowym zawierają w składzie jaja (składnik alergenny); które z kolei nie są wymienione na etykiecie batonów o smaku waniliowo-migdałowym.

W wyniku tej pomyłki występuje ryzyko spożycia produktu przez osoby uczulone na jaja, co może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.

Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Herbalife baton proteinowy o smaku waniliowo-migdałowym

Data minimalnej trwałości: 23/09/2022

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:
Herbalife Nutrition rozpoczęła wycofanie kwestionowanego produktu i poinformowała swoich odbiorców.

Zalecenia dla konsumentów:
Osoby uczulone na jaja nie powinny spożywać partii produktu określonej w tym komunikacie.

Zobacz również

Gra piłkarska klasa okręgowa. W niedzielę derby w Jędrzejowie [WYNIKI, TABELA]

Gra piłkarska klasa okręgowa. W niedzielę derby w Jędrzejowie [WYNIKI, TABELA]

Drzewa i krzewy za kilogramy makulatury w Koszalinie [ZDJĘCIA, WIDEO]

NASZA AKCJA
Drzewa i krzewy za kilogramy makulatury w Koszalinie [ZDJĘCIA, WIDEO]

Polecamy

Jak wjechać do USA? Praktyczny przewodnik dla podróżnych

Jak wjechać do USA? Praktyczny przewodnik dla podróżnych

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów