MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Kiedy wszystko się rozpuści i masa jajeczna będzie...

Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu

Pączki od Magdy Gessler. Oto przepis:

3. Kiedy wszystko się rozpuści i masa jajeczna będzie gładka, łączymy ją z zaczynem. Mieszamy i dodajemy stopniowo mąkę, tworząc ciasto. Ugniatamy. TIP! Ciasto na pączki należy wyrabiać długo i dokładnie (20-25 minut przy ręcznym wyrabianiu), ma być elastyczne, gładkie, dość luźne. Nie podsypuj go dodatkowo mąką. Wyrabiaj, aż ciasto przestanie się kleić do rąk.
4.Wyrobione ciasto należy odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h, by wyrosło. Będzie jednak potrzebowało "dotlenienia". W międzyczasie więc (po 0,5 h i potem znów po 0,5 h) należy je ponownie wyrobić.

Co dalej? Sprawdź na kolejnych slajdach > > >

Zobacz również

W Szczawnicy wozidło przygniotło kierowcę. Rannego zabrał LPR

W Szczawnicy wozidło przygniotło kierowcę. Rannego zabrał LPR

Nie żyje Andrzej "Qni" Grzela, ceniony lekarz i członek zespołu Ryczące Dwudziestki

Nie żyje Andrzej "Qni" Grzela, ceniony lekarz i członek zespołu Ryczące Dwudziestki

Polecamy

Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

TYLKO U NAS
Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik