Wybierz region

Wybierz miasto

    Jajka faszerowane ze smakiem

    7Miejsce 1101 głosów Jajka faszerowane ze smakiem

    Składniki:
    - 20 dag masła
    - 5 dag twarożku
    - 2 łyżki majonezu dekoracyjnego
    - 4 łyżki śmietany
    - 9 jajek
    (szczypiorek, cebulka)

    Sposób przygotowania:
    Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, zciąć czubki i łyżeczką ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przetrzeć przez sitko lub zemleć, dodać śmietanę, masło, majonez i twarożek. Utrzeć na krem.
    Tak przyrządzony krem wzbogacić posiekanymi dodatkami (szczypiorek, cebulka). Powstałymi z tych połączeń pastami faszerować jajka.
    Udekorować.
    Podawać na zimno.

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »