Wybierz region

Wybierz miasto

    Jajka muchomorki

    6Miejsce 1261 głosów Jajka muchomorki

    Składniki:
    8 jajek
    1 czubata łyżka majonezu dekoracyjnego
    2 łyżki rzeżuchy
    1 łyżka kiełków rzodkiewki
    5 gałązek natki pietruszki
    5 gałązek koperku
    1 łyżka twarożku homogenizowanego naturalnego
    4 nieduże pomidory
    3 plasterki szynki drobiowej

    Sposób przyrządzania:
    1. Jajka ugotuj na twardo. Zbij skorupki i zalej jaka zimną wodą. Obierz, zetnij czubki i łyżeczką wyjmij żółtka.
    2. Opłucz natkę pietruszki i koperek, posiekaj je razem z rzeżuchą i kiełkami.
    3. Szynkę drobiową pokrój w małą kostkę.
    4. Posiekane żółtka utrzyj z majonezem (odłóż 1/2 łyżeczki majonezu) i twarożkiem. Dodaj posiekaną natkę, rzeżuchę, koperek i kiełki oraz szynkę. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Farszem napełnij wydrążone jajka.
    5. Pomidory przekrój na pół i przykryj nimi jajka. Zrób na nich małe kleksy majonezu.

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »