Wybierz region

Wybierz miasto

    Wielkanocna sałatka z wykorzystaniem majonezu

    2Miejsce 4110 głosów Wielkanocna sałatka z wykorzystaniem majonezu

    Składniki:
    2 jajka
    1 por
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 puszka groszku zielonego
    15 dag sera gouda
    4-5 łyżek Majonezu Dekoracyjnego Winiary
    2 łyżki śmietany
    sól i pieprz do smaku

    Wykonanie:
    Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę, groszek i kukurydzę odcedzamy. Por myjemy, kroimy na cienkie plasterki i zalewamy gorącą wodą, a następnie przykrywamy. Po około 15 minutach odcedzamy wodę z pora. Ser żółty ucieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i odkładamy gotową sałatkę do lodówki.

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »