Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Przygotowanie grzybów krok po kroku - do spożycia, suszenia, mrożenia, marynowania

4. Czyszczenie

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Skrzyżowanie krajowej 22. z drogą do Nowej Cerkwi będzie poprawione [WIDEO]

Skrzyżowanie krajowej 22. z drogą do Nowej Cerkwi będzie poprawione [WIDEO]

Ślubowanie prezydenta oraz rady miasta w Mysłowicach. Wybrano nowego przewodniczącego

Ślubowanie prezydenta oraz rady miasta w Mysłowicach. Wybrano nowego przewodniczącego

Polecamy

Afrykański pomór świń. Ograniczenia i odstrzał dzików w powiecie grudziądzkim

Afrykański pomór świń. Ograniczenia i odstrzał dzików w powiecie grudziądzkim

Zagórze. Bieg Bukowica Run już 9 czerwca. Trwają zapisy do zawodów

Zagórze. Bieg Bukowica Run już 9 czerwca. Trwają zapisy do zawodów

Święto portugalskiego kina w Krakowie. Już 8 maja

Święto portugalskiego kina w Krakowie. Już 8 maja