Supersmak 2013 plebiscyt kulinarny. Autorką wyśmienitego przepisu na zalewajkę jest dąbrowianka, Agnieszka Szewczyk. Poza pracą zawodową lubi krzątać się po kuchni i trochę eksperymentować. W polecanym przez nią menu są też jednak potrawy regionalne, a wśród nich tradycyjna zagłębiowska zalewajka. To potrawa prosta w przygotowaniu, a do tego na tyle zakorzeniona w tradycji regionu, że gotowana jest np. w wielkich kotłach przy okazji różnych imprez plenerowych.
Tutaj zagłosujecie na zalewajkę według przepisu dąbrowianki, Agnieszki Szewczyk
Zapraszamy też do głosowania na inne potrawy, zgłaszania własnych propozycji. Zapraszamy do udziału w plebiscycie Supersmak woj. śląskiego.
Supersmak 2013 plebiscyt kulinarny. Przez cały sierpień będziemy szukać najlepszej tradycyjnej potrawy lub produktu regionalnego. Wszystko to po to, by wypromować ją na łamach naszego serwisu i w Dzienniku Zachodnim.
A tutaj możecie zgłosić swoje potrawy i zobaczyć wszystkie propozycje
Do naszego plebiscytu mogą się zgłaszać zarówno firmy jak i organizacje, stowarzyszenia czy osoby prywatne. Najważniejsze jest, by zgłoszenie dotyczyło konkretnego produktu, dania, potrawy regionalnej
CO ZGŁASZAMY? KTO SIĘ ZGŁASZA? Zgłaszamy zdjęcie lub ilustrację z krótkim przepisem w formie opisu zdjęcia. Korzystamy z funkcji formularza dodawania kandydata. W razie potrzeby - prosimy o kontakt na maila: [email protected]
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?