MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Piec na grillu można różne grzyby, choć najczęściej są to...
fot. Romario99/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Grzyby

Piec na grillu można różne grzyby, choć najczęściej są to pieczarki, ew. boczniaki. Te pierwsze są przy tym łatwiejsze do przygotowania na ruszcie ze względy na podobne rozmiary i kompaktowy kształt. Czas grillowania pieczarek zależy od ich wielkości i dla mniejszych okazów i ich kawałków wynosi zwykle 4-5 min. Te większe, a także boczniaki (które z powodu nieregularnych kształtów warto umieścić na tacce) mogą wymagać 7-8 min, a nawet 10-15 min na ruszcie. Grzyby należy odpowiednio często przekręcać, bo niezmiernie łatwo przywierają do gorących powierzchni.

Zobacz również

W Świerszczowie powstał chodnik za ponad 1 mln zł. Prace właśnie zostały zakończone

W Świerszczowie powstał chodnik za ponad 1 mln zł. Prace właśnie zostały zakończone

Śmiertelny wypadek na Dolnym Śląsku. Auta po zderzeniu stanęły w ogniu!

Śmiertelny wypadek na Dolnym Śląsku. Auta po zderzeniu stanęły w ogniu!

Polecamy

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

O TYM SIĘ MÓWI
Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich