Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Stal gorsza od Indykpolu w pierwszym meczu o 7. miejsce w PlusLidze

Stal gorsza od Indykpolu w pierwszym meczu o 7. miejsce w PlusLidze

Piknik motoryzacyjny w „Samochodówce” w Radomiu. Będzie sporo atrakcji

Piknik motoryzacyjny w „Samochodówce” w Radomiu. Będzie sporo atrakcji

Polecamy

W gminie Rypin trwają przygotowania do drugiej tury wyborów na wójta. Zobacz wideo

W gminie Rypin trwają przygotowania do drugiej tury wyborów na wójta. Zobacz wideo

Kostrząb vs Zając. Co chcą zrobić w Jaśle kandydaci na burmistrza? [WIDEO]

Kostrząb vs Zając. Co chcą zrobić w Jaśle kandydaci na burmistrza? [WIDEO]

Elżbieta Zieja rektorem KANS

Elżbieta Zieja rektorem KANS