Zapiex zaprasza na nietypowe zapiekanki [FOTO]
Zapiekanki małe (25 cm) oraz duże (40 cm) serwowane są na świeżo wypiekanym pieczywie. Panini można zjeść z pieczywem wieloziarnistym, z pestkami dyni lub pszennym. Właściciele z dużym doświadczeniem w gastronomi mają za sobą praktyki u słynnego Ricka Steina, mocno zainspirowani są również włoską kuchnią.
- Dlatego wszystkie zapiekanki serwowane są z włoską mozzarellą, w dodatkach możemy spotkać suszone pomidory, rukolę czy oliwę z oliwek. Własnej produkcji sos pomidorowy czy bazyliowo-czosnkowy sos zapiex ,to przykłady dbałości o jakość i świeżość, którą zapewniają lokalne produkty. Menu zmieniać się będzie sezonowo, oferując specjalne wersje zapieksów, obecnie można dopieścić zapiekankę truflową oliwą z oliwek. Jedną z najpopularniejszych zapiekanek jest Cosa Nostra z dodatkiem czosnku,salami ,cebuli i pieczarek - mówią właściciele Zapieksu.
Bogata oferta kilkunastu sosów, w tym również bardzo ostrych na bazie papryczki habanero, pozwala na odpowiednie doprawienie każdej pozycji z menu. Ugasić pragnienie pozwala szeroka gama napojów. Smakosze kawy odnajdą tu również Kimbo - paloną w Neapolu, jeden z najlepszych włoskich brandów. Lokal czynny jest codziennie w godz. 10:00 do 22:00.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?