Najsmaczniejsze skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym z grilla. Idealne danie na majówkę. Goście będą cię błagać o dokładkę

Materiał promocyjny Sieci POLOmarket
Domowe skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym idealnie smakują przygotowane na grillu. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć produkty potrzebne do zrobienia przepisu.
Domowe skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym idealnie smakują przygotowane na grillu. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć produkty potrzebne do zrobienia przepisu. Getty Images/Zufar Kamilov/zdjęcie ilustracyjne
Zbliża się czas grillowania, a wraz z nim możliwość eksperymentowania z różnorodnymi smakami i aromatami na naszych talerzach. Zachęcam cię do zrobienia przepisu na wyjątkowo apetyczne danie, czyli skrzydełka z grilla w sosie miodowo-musztardowym. Ta kombinacja słodyczy miodu i pikantności musztardy z pewnością podbije twoje kubki smakowe i sprawi, że będziesz do niej wracać w trakcie imprez przy grillu.

W skrócie

Przygotowanie skrzydełek z rusztu to nie tylko kulinarna przygoda, ale także sposób na stworzenie niepowtarzalnego smaku, który podbije serca wszystkich gości przy grillu. Dzięki sosowi miodowo-musztardowemu zyskują zupełnie nowy, wyrazisty charakter. Wypróbuj przepis na soczyste skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym.

W galerii możesz zobaczyć produkty potrzebne do zrobienia skrzydełek z grilla

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym – przepis z grilla

Liczba porcji: dla 4-6 osób.
Czas przygotowania: 20 minut + minimum 1 godzina marynowania
Stopień trudności: łatwy.

Składniki:

  • 12 skrzydełek,
  • 2 łyżki musztardy stołowej Na Szlaku Smaku,
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany Na Szlaku Smaku,
  • 2 łyżki miodu Zaczarowany ogród,
  • 2 łyżki oleju Marysia,

Przyprawy:

  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki i przyprawa do kurczaka Na Szlaku Smaku.

reklama

Jak zrobić skrzydełka w musztardzie?

Sposób przygotowania:

  1. Zaczynam od zrobienia marynaty do skrzydełek. W tym celu mieszam musztardę, miód, olej w głębokiej misce.
  2. Następnie dosypuję przyprawy wraz z czosnkiem granulowanym.
  3. Do powstałej marynaty wrzucam skrzydełka, tak by całkowicie pokryte.
  4. Mięso odstawiam na minimum godzinę do lodówki. Najlepiej gdyby, było to przynajmniej 8 godzin lub całą noc, aby mięso skruszało i przeszło smakiem przypraw.
  5. Na koniec skrzydełka wyciągam i grilluję na rozgrzanym ruszcie przez około 20 minut.
  6. W międzyczasie przekładam mięso, aby zarumieniło się z każdej strony.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dabrowagornicza.naszemiasto.pl Nasze Miasto